تفاوت زعفران ها با هم از نظر عیار
شما به خوبی می دانید که زعفران یکی از ادویه های گران قیمت می باشد و آن را به عنوان طلای سرخ می شناسند. بنابراین مانند طلای زرد این محصول هم عیار مشخص شده ای دارد. تفاوت زعفران ها با هم از نظر عیار بسیار خاص و منحصر به فرد می باشد و شما باید به خوبی با عوامل تاثیر گذار روی عیار آن آشنایی به دست آورید. عیار اصلی زعفران را کیفیت و رنگ دهی آن تعیین می کند، بنابراین شما زمان خریداری زعفران باید به خوبی کیفیت و رنگ دهی آن را مورد بررسی قرار دهید تا اطلاعات بیشتری در مورد عیار آن داشته باشید. عطر و طعم زعفران هم نیز از دیگر عوامل تاثیر گذاری می باشد که عیار زعفران را مشخص می نماید.
کروسین یکی از مواد اصلی تشکیل دهنده زعفران می باشد که تفاوت زعفران ها هم به میزان آن در درون زعفران بستگی دارد. کروسین مزیت های بسیار زیادی به زعفران بخشیده است که در صورت عیار بالا بودن زعفران باید بدانید کروسین آن هم بیشتر است. کروسین رنگ قرمز دارد و بعد از اینکه در آب حل می شود رنگ آن نارنجی می گردد بنابراین به خوبی می توانیم بیان کنیم که عامل رنگ قرمز درون زعفران، کروسین می باشد و تعیین کننده عیار زعفران هم همین مورد است. به دلیل حلالیت بسیار بالای این ماده باید بدانید که از آن به عنوان رنگ در صنایع دارویی و خوراکی استفاده می کنند.
تفاوت زعفران ها و عوامل تاثیرگذار روی عیار :
زمانی که بخواهیم تفاوت زعفران ها را از نظر عیار به خوبی مورد بررسی قرار دهیم، باید با عواملی که روی تفاوت های عیار آن نقش دارد آشنایی داشته باشیم. شما باید بدانید برخی از مهمترین عواملی که تفاوت این ادویه را از نظر عیار مشخص می کند عبارت است از :
- قدرت و کیفیت رنگ دهی زعفران یکی از مهمترین و اصلی ترین مواردی است که تعیین کننده عیار زعفران می باشد. زمانی که کیفیت زعفران بالا باشد نشان دهنده عیار بالای آن است. بنابراین شما باید به خوبی زمان خرید زعفران کیفیت آن را از نظر قدرت رنگ دهی مورد بررسی قرار دهید.
- عطر و طعم زعفران یکی از دیگر معیارهایی است که برای عیار زعفران تعیین می کنند و به آن اهمیت بسیار زیادی می دهند. زمانی که عطر و طعم زعفران زیاد باشد یعنی عیار بالایی دارد و از بهترین بخش های گیاه زعفران آن را تهیه کرده اند.
- اقلیم و شرایط آب و هوایی که زعفران را در آن شرایط برداشت کرده اند از دیگر نکات بسیار مهمی است که تفاوت زعفران ها و عیار آنها را مشخص می کند. برخی از زعفران هایی را که در مناطق خشک و گرمسیری می کارند رشد خوبی از خود نشان می دهند. شما باید به خوبی بدانید مناطق مرطوب برای کاشت زعفران اصلا مناطق خوبی نیستند. اینکه زعفران در محیط مناسبی کاشته شده باشد موجب می گردد که عیار بیشتری به دست آورد.
- شاید باورتان نشود ولی باید بدانید که ساعت برداشت زعفران هم از دیگر عواملی است که روی عیار آن نقش بسیار زیادی دارد. اینکه چه ساعتی باید زعفران برداشت شود تا کیفیت مناسبی داشته باشد را تنها آن دسته از افرادی که تخصص بیشتری دارند می توانند تشخیص دهند، بنابراین این امر مهم را باید به آنها بسپارید.
- قدرت رنگ دهی زعفران بر روی عوامل بسیار زیادی نقش دارد و شما باید به خوبی با این مسئله آشنایی داشته باشید.
به طور کلی باید بدانید تفاوت زعفران ها از نظر عیار به عوامل بسیار زیادی بستگی دارد. یکی از مهمترین این عوامل منطقه کشت می باشد که توضیح دادیم. در واقع هر یک از این موارد و عوامل را که بیان نمودیم تاثیر زیادی روی عیار زعفران دارد.
تفاوت زعفران ها از نظر عیار چگونه بررسی و تعیین می شود ؟
اینکه عیار زعفران ها در چه اندازه می باشد و هر یک از آنها چه عیاری دارند را تنها باید آزمایشگاه های شیمیایی مورد بررسی قرار دهند. دستگاه های ویژه ای برای تعیین عیار زعفران وجود دارد که آن دستگاه ها را آزمایشگاه های ویژه دارند. بالاترین عیاری که برای زعفران تعیین می کنند 300 واحد است. در واقع باید بدانید آن دسته از زعفران هایی که عیار بالایی دارند رنگ دهی بسیار بیشتری خواهند داشت. بالا بودن عیار زعفران به این معنی است که زعفران کیفیت و قدرت رنگ دهی بیشتری دارد. آن دسته از زعفران هایی که عیار زیاد بالایی ندارند کیفیت و رنگ دهی مناسبی هم از خود نشان نمی دهند.
تفاوت زعفران ها و انواع زعفران ها :
زعفران انواع مختلفی دارد و هر یک از انواع آن هم دارای ویژگی های متنوعی می باشد، بنابراین باید بدانید که آنها از نظر عیار هم با یکدیگر متفاوت هستند. هر یک از زعفران ها که تولید شده از گیاه زعفران هستند دارای عیار متنوعی می باشند، در واقع باید بدانید تفاوت زعفران ها از نظر عیار به نوع آنها هم بستگی دارد. هر یک از آنها بر اساس عیار متنوعی که دارند و نوع مختلفشان عبارت هستند از :
- زعفران پوشال :
این نوع از زعفران متصل از کلاله های زعفران به همراه چند میلی متر خامه و یا ریشه زرد رنگ می باشد. رنگ دهی که این نوع از زعفران ها دارند از 170 تا 250 واحد است. آن دسته از نمونه ها که 250 واحد هستند رنگ دهی بیشتری دارند.
-
زعفران دسته یا دختر پیچ :
خامه متصل و کلاله ها که به صورت دسته مرتب شده اند زعفران دسته را تشکیل می دهند. رنگ دهی آنها از 120 تا 150 می باشد. بنابراین باید بدانید که قدرت رنگ دهی آنها زیاد بالا نمی باشد.
-
زعفران نگین :
این زعفران بهترین نوع زعفران می باشد که خامه ای ندارد و قدرت رنگ دهی آن هم از 230 تا 270 می باشد.
-
زعفران سرگل :
کلاله تنها بخش تشکیل دهنده این زعفران می باشد و قدرت رنگ دهی آن از 210 تا 260 می باشد. البته که باید بدانید نمونه هیا با کیفیت آن تا 300 واحد هم می رسد و کیفیت بسیار عالی دارد.