زرشک همواره برای تزیین غذاهای ایرانی به کار میرود. زرشک علاوه بر ظاهر زیبایی که به غذا میدهد، به طعم خوش غذا نیز کمک میکند. برای استفاده از زرشک در غذاهای ایرانی لازم است که آن را با روشی صحیح و بهدرستی تفت دهیم. اگر روش صحیح تفت دادن زرشک را ندانیم، قرار گرفتن زرشک روی غذا نهتنها ظاهری زیبا به غذای ما نخواهد داد، بلکه دیزاین غذا را خراب میکند. در خرید زرشک دقت کنید که هرچقدر زرشک موردنظر تازهتر باشد، سبب خوشرنگتر شدن غذا خواهد شد؛ چراکه زرشک کهنه بهدلیل ماندگاری بالا، رنگ خود را از دست میدهد و تیره میشود. اگر قرار است زرشک را برای مدتزمان زیادی نگهداری کنید، توصیه میکنیم که زرشک را فریز نمایید تا نرم و خوشرنگ باقی بماند و همچنین رنگ آن حفظ شود و سیاه و خشک نشود. در این رابطه می توانید مقاله روش های نگهداری از زرشک تازه و خشک را در وبسایت ما مطالعه کنید. برای تشخیص زرشک خوب و مرغوب دقت کنید که رنگ زرشک روشن و خوشرنگ باشد و حتیالامکان از خرید زرشکهایی که رنگهای تیره دارند یا سیاه و خشک شدهاند، بپرهیزید. این زرشکها کهنه شدهاند و به زیبایی و خوشمزگی زرشکهای تازه نیستند. در این قسمت از مقاله قصد داریم که روشهای صحیح تفت دادن زرشک را به شما همراهان عزیز بگوییم و نکاتی در خصوص آماده کردن زرشک برای تزیین غذاهایتان برای شما بازگو کنیم.
امیدواریم که این مقاله برای شما مفید باشد اگر علاقهمند به خواندن این مقاله هستید پیشنهاد میکنیم که تا پایان این مقاله همراه ما باشید و از مطالب ارائهشده در مقاله استفاده کنید.
تفت دادن صحیح زرشک
در روش اول برای تفت دادن صحیح زرشک لازم است تا به مقدار لازم زرشک را پیمانه کنید و آن را پاک کرده و بشویید و سپس در آبکش بریزید تا آبش برود.
پس از انجام این مرحله، زمانی که آب زرشک رفت، حالا زرشک را با یک قاشق آب و کره و روغن در ظرفی ریخته و روی شعله اجاقگاز قرار دهید. در این قسمت مراقب باشید که ظرف شما زیاد داغ نشود. پس از کمی حرارت شکر را اضافه کنید و بلافاصله شعله اجاقگاز را خاموش کنید. حالا اجازه دهید تا شکری که روی زرشکها ریخته بودید، با گذشت زمان به خورد زرشکها برود و زرشکها پف کنند. در این مرحله زرشک شما آماده است و میتوانید آن را روی برنج برای دیزاین غذا بریزید.
اگر تمایل دارید، برای زیباتر شدن ظاهر غذا میتوانید از مقداری زعفران دمکرده نیز در کنار زرشک برای تزیین غذا استفاده کنید.
در روش دوم که خدمت شما عرض میکنیم لازم است یک عدد پیاز متوسط را رنده کنید و آن را تفت دهید تا به مرحله طلایی شدن برسد؛ سپس زرشکها را که از قبل آماده کردهاید به پیازها اضافه کنید و اجازه دهید تا مقداری رنگ زرشک تغییر کند. حالا شعله اجاقگاز را خاموش کنید. در این مرحله زرشک برای سرو آماده میباشد.
یکی دیگر از روشهای تفت دادن صحیح زرشک این است که هویجی متوسط را با ابعاد دلخواه رنده کنید و هویج را تفت دهید تا مقداری طلایی شود و رنگ آن عوض شود.
در این مرحله زرشکهای خود را روی هویج بریزید و اجازه دهید تا زرشک مقداری با هویج تفت بخورد و پف کند. با رسیدن به این مرحله شعله اجاقگاز را خاموش کنید در این مرحله زرشک شما آماده استفاده برای دیزاین غذا میباشد.
روش تفت دادن زرشک تازه
از روشهای بسیار کاربردی که معمولاً اغلب افراد زرشک را با این روش تفت میدهند، روشی است که در ادامه خدمت شما عزیزان عرض خواهیم کرد. در این روش برای تف دادن زرشک از شکر و کره استفاده میکنیم.
برای این روش ابتدا مقداری روغن سرخکردنی و مقداری کره محلی را در ماهیتابه ریخته و اجازه میدهیم تا کره روی حرارت آب شود.
استفاده از کره در این روش سبب شفافتر شدن رنگ زرشک خواهد شد. برای تفت دادن زرشک نیاز به حرارت آنچنان بالا و سرخ شدن بسیار زیاد نخواهیم داشت و همینکه زرشک مقداری حالت پفکی به خود بگیرد، برایش کافی است.
پس از داغ شدن روغن و کره زرشک را که از قبل آماده کردهاید، به ماهیتابه اضافه کنید و حدود چند ثانیه زرشک را تفت دهید تا زرشک در کره و روغن شروع به جوشیدن و پف کردن کند. وقتی زرشک حالت پفکی به خود گرفت، سریعاً آن را از روی حرارت بردارید.
راز این روش در اضافه کردن یک قاشق زعفران، گلاب یا آب جوشیده به مخلوط زرشک و شکر میباشد؛ چراکه ریختن گلاب یا زعفران باعث میشود که زرشک حالت پفکی گرفته و خشک نشود.
روش تفت دادن زرشک خشک
اگر میخواهید از زرشک خشک برای دیزاین غذا استفاده کنید، لازم است زرشک را به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه در آب سرد بریزید و اجازه دهید تا برگ و سنگریزههای آن جدا شود. سپس زرشک را در آبکش ریخته و بشویید و اجازه دهید آب زرشک برود.
از روشهای فوقالعاده برای تفت دادن زرشک خشک همان روشی که در قسمت قبل اشاره کردیم میباشد.
برای تفت دادن زرشک خشک میتوانید از شکر، کره، زعفران و گلاب استفاده کنید. همانطور که در قسمت پیش اشاره کردیم، وجود کره و گلاب در این روش باعث میشود تا زرشک حالت پفکی بگیرد و خشک نشود. همچنین کره باعث میشود تا رنگ زرشک روشنتر شود.
زرشک علاوه بر اینکه در غذاهای ایرانی بهعنوان یکی از قسمتهای اصلی دیزاین به شمار میرود، خواص درمانی نیز دارد. همین ویژگیهای زرشک باعث شده است که این گیاه بسیار پرارزش باشد.
ما در این مقاله تلاش کردیم تا مطالب مفیدی را از روشهای صحیح تفت دادن زرشک خشک و زرشک تازه به شما عزیزان ارائه دهیم؛ زیرا ندانستن این ترفندها باعث میشود که زرشک خشک و سیاه شود و ظاهری ناخوشایند به غذا بدهد.