زعفران گلخانه ای چیست ؟
امروزه بسیاری از افراد اقدام به کاشت زعفران گلخانه ای می نمایند که این نوع از زعفران به ویژگی ها و شرایط خاصی برای رشد نیاز دارد. در کاشت این نوع از زعفران ها یکی از مهمترین نکاتی که اهمیت دارد و باید به آن دقت داشته باشید نور و رطوبت است. این دو مورد باید به خوبی تنظیم شود تا زعفران هم رشد خوبی داشته باشد. یکی از مهمترین نکاتی که در مورد کاشت این زعفران اهمیت بسیار زیادی دارد و باید به آن دقت داشته باشید این است که هرگز آن را به صورت مستقیم با آب در تماس قرار ندهید. این گیاه از طریق رطوبتی که در هوا وجود دارد می تواند نیاز آب خود را تامین کند. دستگاه های اتوماتیک زیادی برای رطوبت وجود دارد که شما می توانید از آنها استفاده نمایید.
کاشت زعفران گلخانه ای در این چند سال اخیر رو به رشد بوده است که کشاورزان زیادی اقدام به کاشت این گیاه در گلخانه نموده اند. به طور کلی باید بدانید که برای کاشت این محصول در گلخانه کشاورزان باید به نکات زیادی توجه داشته باشند. زعفران از آن ادویه های گران و حساس در کشور می باشد که باید به خوبی کیفیت و نحوه تولید آن را بررسی کنید تا نیازهای آن را زمان کاشت تامین نمایید. مزیت های کاشت این نوع از زعفران بسیار زیاد است و به همین دلیل بیشتر کشاورزان اقدام به کاشت این گیاه می نمایند. برخی از مزیت ها و ویژگی های دیگر این محصول را در ادامه بیان می کنیم.
مزیت های کاشت زعفران گلخانه ای :
برخی از اصلی ترین و مهمترین مزیت هایی که کاشت زعفران گلخانه ای دارد و شما باید با آنها آشنایی داشته باشید عبارت است از :
- برداشت آن بسیار آسان می باشد و زمان زیادی را به خود اختصاص نمی دهد.
- هزینه تولید آن نسبت به روش دیگر کمتر است، بنابراین افراد زیادی می توانند برای کاشت زعفران از این طریق اقدام نمایند.
- به آب زیادی نیاز ندارد و همین مسئله یکی از مهمترین مزیت ها برای صرفه جویی در انرژی می باشد.
- عیار زعفران های تولیدی با استفاده از این روش بالاتر می رود.
- رشد پیازچه های زعفران را به خوبی می توانید کنترل کنید. کنترل کردن آنها به وسیله رطوبت و دمایی است که در محیط ایجاد می نمایید.
بر اساس بررسی هایی که روی این نوع از زعفران انجام شده است، متخصصان به این نتیجه رسیده اند که کروسین و یا همان عیار زعفران با استفاده از این روش 265 می شود. عیار زعفران در این روش بالاتر می رود که همین ویژگی یکی از مهمترین و اصلی ترین ویژگی های آن است.
شرایط و وسایل مورد نیاز برای کاشت زعفران گلخانه ای :
آن دسته از کشاورزانی که قصد کاشت زعفران گلخانه ای را دارند باید به خوبی برخی از شرایط مهم را که در مورد کاشت گلخانه ای می باشد را بشناسند. برخی از این شرایط که اهمیت بسیار زیادی دارد و باید آنها را بشناسید عبارت می باشد از :
- محیط بسته بندی انباری باید بهترین شرایط را داشته باشد تا به راحتی قادر باشید زعفران ها را بسته بندی کنید.
- برای انتقال دادن پیازها باید از زمین زراعی استفاده شود، دقت داشته باشید که بعد از گلدهی به خاک باید نوع زمین کیفیت لازم را داشته باشد
- استفاده از دستگاه رطوبت ساز یکی از دیگر شرایط مهمی می باشد که باید برای کاشت زعفران های گلخانه ای باید آن را خریداری کنید. این دستگاه ها انواع مختلفی دارند و شما باید بر اساس حجم و اندازه کاشت زعفران ها یکی از آنها را خریداری کنید.
- بخاری های مخصوص که بتوانید در گلخانه قرار دهید.
- کولرها یکی از دیگر وسیله هایی می باشد که باید در گلخانه قرار دهید.
- قفسه های طبقاتی از دیگر شرایط یاست که برای کاشت زعفران گلخانه ای باید در گلخانه قرار دهید.
- برای قرار دادن پیاز زعفران باید طبق های چوبی خریداری کنید.
مراحل تولید زعفران گلخانه ای :
مراحلی که برای تولید زعفران گلخانه ای وجود دارد را اگر به درستی رعایت کنید، زعفران ها به خوبی رشد می کنند. بنابراین باید به این مراحل دقت داشته باشید که آنها عبارت هستند از :
مرحله اول : تهیه پیاز مرغوب و درشت
برای تهیه کردن پیاز زعفران باید در اواسط خرداد ماه اقدام نمایید، به طور که وزن آن به 15 گرم برسد. تهیه کردن پیازچه های ضعیف و سبک عملکرد تولید زعفران ها را تا حد بسیار زیادی پایین بیاورید. بر همین اساس از پیازهایی که باید زیر 15 گرم می باشد استفاده کنید.
مرحله دوم : آماده سازی سالن کشت زعفران
در مرحله بعدی باید اقدام به تهیه کردن یک مکان مسقف و سالم نمایید تا بهترین شرایط را برای کاشت زعفران ها فراهم کنید. این محیط باید به دور از آلودگی زیست محیطی باشد و بخاری های فن دار هم درون آن قرار دهید.
مرحله سوم : انتقال پیازها به سالن کشت
در ابتدا باید سالن کشت را به خوبی ضدعفونی کنید و سپس پیازها را جدا کرده و پوشال اضافی شان را بردارید. پیاز زعفران بهتر است که به خوبی ضدعفونی شود و درون محلول ویژه ای آن را قرار دهید. بعد از ضد عفونی کردن پیازها و خشک کردن آنها باید در طبقه های آماده شده پیازها را بچینید. در این مرحله پیازها شروع به بیدار شدن می نماید و تیج های آنها به خوبی رشد می کند. اتلاف انرژی در این روش رخ نمی دهد و این مورد یکی از مهمترین مزیت های آن می باشد.
مرحله چهارم : انتقال پیازچه زعفران به زمین
بعد از برداشت گل باید هرچه سریعتر اقدام به کاشت پیازچه ها نمایید. در این مرحله باید بسیار دقت داشته باشید که به برگ پیازچه آسیبی وارد نشود. همچنین باید بدانید که برگ های پیازچه نباید زیر خاک دفن شوند. بعد از انتقال دادن پیازچه ها باید به دقت انجام شود و شما هم باید به این مرحله دقت بسیار زیادی داشته باشید. در صورت نکات مورد نظر زعفران به خوبی رشد می کند.