شربت زعفران یکی از متداول ترین و لاکچری ترین شربت های خانگی است که به دلیل راحتی در طرز تهیه و در دسترس بودن مواد اولیه از نخستین گزینه هایی می باشد که به خصوص در فصول گرما مورد توجه قرار می گیرد. این شربت مجلسی به جهت قابلیت هم نشینی زیاد با دیگر طعم دهنده های غذایی همچون گلاب ، هل ، تخم شربتی و آبلیمو اصولاً به شیوه های مختلفی تهیه می شود و به همین دلیل این امکان را به شما می دهد که شربت زعفران را طبق سلیقه و ذائقه خود آماده کنید.
در این مقاله قصد داریم به صورت جداگانه انواع طرز تهیه شربت زعفران در خانه را به صورت کاملاً آسان به صورت گام به گام آموزش داده و همه ی نکات مهم که باعث می شود طعم این شربت بی نظیرتر شود را برای شما شرح دهیم
پیش از آنکه بخواهیم در باره روش های تهیه شربت مجلسی زعفرانی چیزی بگوییم لازم است به این نکته اشاره کنیم که شیوه های تهیه در همه ی موارد دارای اصول و پایه مشابهی هستند ولی موضوعی که از اهمیت زیادی برخوردار می شود نسبت اندازه ی مواد اولیه وطرز استفاده از آنها می باشد.
1. شربت زعفران و گلاب
شربت زعفران و گلاب را می توان یکی از نوشیدنی های دیرینه ی ایرانیان برشمرد که بسیاری از ما آن را با شربت گلاب هم می شناسیم و دارای خواص بی نظیری برای بهبود افسردگی، بهبود حافظه و جلوگیری از آلزایمر است.
مواد اولیه
- 1 پیمانه گلاب
- 2 قاشق غذاخوری شکر
- لیوان آب
- 1 قاشق چایخوری زعفران ساییده شده
طرز تهیه شربت زعفران و گلاب
برای تهیه ی شربت زعفران و گلاب لازم است در ابتدای کار زعفران را دم کنیم برای این کارباید ابتدا زعفران را درون هاونگ ریخته و خوب بکوبیم.
در مرحله ی بعدی آب را درون ظرف ریخته وبعد از قرار دادن بر روی گاز می گذاریم تا به جوش بیاید. بعد از به جوش آمدن آب شعله را خاموش کرده و زعفرانی که در مرحله قبلی آماده کردیم را به آن می افزاییم و درب ظرف را به مدت 20 دقیقه می گذاریم تا زعفران دم بکشد.
در این مرحله می توانیم برای آنکه زعفران رنگ بهتری به خود بگیرد به آن شوک بدهیم. این شوک می تواند استفاده از یک تکه یخ در پایان وقتی که زعفران شما کاملاً دم کشید،باشد.
در مرحله سوم گلاب و شکر را به مخلوط آب و زعفران می افزاییم و شعله را روی یک حرارات بسیار ملایم قرار داده و مخلوط را به آرامی به هم میزنیم تا شکر در آب حل بشود.
در مرحله ی چهارم و بعد از حل شدن شکرها شما باید دمای شربت خود را زیاد کنید تا شربت زعفران شما شروع به جوشیدن کند، با اینکار بعد از گذشت تقریباً 10 الی 15 دقیقه شربت زعفران شما قوام پیدا می کند.
نکته : هنگام جوشیدن شربت زعفران ، کف های ایجاد شده روی آن را با قاشق جدا کنید، وگرنه شربت شما کدر می شود و همچنین پس از برداشتن کف ها درب شربت را بگذارید تا با عرق کردن دیواره ی ظرف، شربت شکرک نزند.
در مرحله ی آخر، پس از آماده شدن شربت زعفران باید آن را درون یک ظرف شیشه ای سر دار ریخته و درون یخچال نگهداری کنید و برای هربار سرو کردن به اندازه 15 تا 20 درصد لیوان را از این شربت غلیظ پر کرده و باقی لیوان را با آب و یخ پر بکنید.
2. شربت زعفران وهل
اینکه بخواهیم طرز تهیه شربت زعفران با هل یا با هر ترکیب دیگری را زیادی پیچیده کنیم کار غلطی است و شما با استفاده از روش قبل که برای شما گفتیم به آسانی می توانید انواع مختلف شربت زعفرانی مجلسی را در منزل تهیه کنید.
توجه کنید که مواد اولیه و مقادیر گفته شده برای تهیه شربت ها ، اندازه ی استاندارد می باشد و شما می توانید متناسب با سلیقه خود آنها را تغییر بدهید، برای مثال شیرینی شربت که برخی شربت شیرین دوست دارند برخی هم نه.
مواد اولیه
- لیوان آب
- قاشق چایخوری زعفران ساییده شده
- 2 عدد هل
- قاشق غذاخوری خاک قند یا شکر
روش تهیه شربت زعفران وهل
طرز تهیه این شربت دقیقا به صورت گام به گام مراحل قبلی است و تنها تفاوت و کاری که لازم است در تهیه ی این شربت انجام دهید، کوبیدن، خرد کردن و اضافه کردن دانه های هل درمرحله ی دوم است. در حقیقت کافی است به جای استفاده از زعفران، از ترکیب هل و زعفران خردشده استفاده نمایید.
نکته مهم دیگری که باید به آن توجه شود این است که استفاده از حرارت بسیار زیاد برای قوام آمدن شربت زعفران می تواند موجب شکرک زدن آن شود.
علاوه براین، چنانچه پس از خاموش کردن حرارت شربت شما بهنوعی زیادی سفت شد و شکرک زد، می توانید به آن مقداری آب جوش اضافه کنید و بعد از مخلوط کردن ترکیب، آن را روی شعله ملایم بگذارید.
3. شربت زعفران و آبلیمو
شربت زعفران با آبلیمو که بسیاری از ما آن را با شربت آبلیمو هم می شناسیم یکی ازشربت های بسیار خوش طعم و دلچسب در فصول گرم سال می باشد که تقریباً در اکثر خانه های ما ایرانیان پیدا می شود.
مواد اولیه
- یک دوم پیمانه زعفران دم کرده
- یک چهارم پیمانه آب لیمو ترش
- یک پیمانه آب
- یک و نیم پیمانه شکر
طرز تهیه شربت زعفران و آبلیمو
طرز درست کردن این نوع شربت زعفرانی به این صورت است که در مرحله ی اول باید آب و شکر را با هم مخلوط کرده و بدون اینکه کار دیگری کنید و هم بزنید آن را بر روی شعله ملایم بگذارید تا با گذشت زمان شکر کاملا درون آب حل شود و به جوش بیاید.
درمرحله ی دوم بعد از حل شدن شکر زعفران را به به ترکیب آب و شکر می افزایید و شعله را خاموش کرده و با گذاشتن درب ظرف به مدت 15 دقیقه بگذارید تا شربت شما قوام پیدا کند.
در مرحله ی سوم و آخر نیز آبلیمو از قبل کنار گذاشته شده را به ترکیب شربت خود اضافه کنید و پس از آن شربت زعفران را درون یک ظرف شیشه ای سر دار ریخته و داخل یخچال قرار دهید.
در آخر نیز برای سرو کردن شربت باید 1/3 لیوان را از شربت غلیظ پر کرده و الباقی لیوان را با یخ و آب خنک پر کنید و سپس نوش جان کنید.
4. شربت زعفران و تخم شربتی
تخمه شربتی یکی از بهترین مکمل ها برای تهیه أنواع نوشیدنی و شربت می باشد. یکی از اصلی ترین این گزینه ها شربت زعفران است.
استفاده از تخم شربتی نه تنها طعم و مزه دلچسبی به نوشیدنی شما می دهد، بلکه از جهت خواص و فواید بسیار زیادی برای بدن شما به همراه دارد.
مواد اولیه
- 4 قاشق غذاخوری تخم شربتی
- 4 لیوان آب
- 4 قاشق غذاخوری شکر
- قاشق غذاخوری زعفران
- عدد لیمو ترش
طرز تهیه شربت زعفران و تخم شربتی
آماده سازی شربت زعفران و تخم شربتی به این صورت است که در مرحله اول مانند مراحلی که در اولین روش برای شما با جزییات توضیح دادیم زعفران را دم می کنید.
در مرحله ی دوم تخمه شربتی را درون یک کاسه بریزید و آب را به آن اضافه می کنیم و به مدت 10 دقیقه صبر می کنیم که درون آب باقی بماند و قوام پیدا کند. پس از آن ترکیب آب و تخم شربتی را از صافی رد می کنیم تا آب آن گرفته شود و بعد تخم شربتی ها را زیر آب می گیریم تا شسته شوند.
در مرحله ی سوم لیموترش را از وسط به دو قسمت مساوی تقسیم کرده و در آخر آب آن را با فشار جدا می کنیم.
در مرحله ی چهارم باید شکر را درون یک لیوان آب جوش به طور کامل حل کنید و آن را داخل پارچ ریخته و سپس به ترتیب همه ی مواد اولیه تهیه شده یعنی زعفران دم شده، تخمه شربتی، آب خنک و آب لیمو را به آن بیفزایید و به هم زنید.
اکنون شربت زعفرانی شما آماده میل کردن است و می توانید از نوشیدن آن نهایت لذت را ببرید. در صورتی که می خواهید این نوشیدنی را برای مهمانی ها و مجالس خود انتخاب کنید، می توانید آن را با تکه های لیموترش و توت فرنگی تزیین کنید.
اکنون می توانید با توجه به ایده های گفته شده ، نوشیدنی مجلسی مورد علاقه ی خود را تهیه و نوش جان کنید!