گیاه زرشک یک گیاه بسیار پرکاربرد میباشد که از برگهای آن بهعنوان طعمدهنده به گوشت استفاده میشود. خود میوه زرشک نیز در آشپزی بسیار پرکاربرد است.
زرشک گیاهی است که مزه ترش و طبع سرد و خشکی دارد و توصیه میشود افرادی که سردمزاج هستند، در مصرف زرشک دقت کنند.
زرشک علاوه بر اینکه در غذاها بسیار پرکاربرد است، در تهیه انواع مربا، ژله، دسر و نوشیدنی نیز مورداستفاده قرار میگیرد. از زرشک در ساخت محصولات بهداشتی و درمانی نیز استفاده میشود؛ چراکه زرشک دارای ترکیباتی است که مانند یک مسکن عمل میکنند. جهت اطلاعات بیشتر می توانید مقاله خواص زرشک را در وبسایت ما مطالعه کنید.
همانطور که میدانید زرشک از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردار میباشد و همین مسئله باعث شده است که نگهداری از زرشک مسئله بسیار مهمی باشد.
یکی از روشهای نگهداری از زرشک، خشک کردن آن است که این شیوه سبب میشود تا زرشک کپک نزند و همچنین فاسد نشود.
علاوه بر اینکه زرشک را خشک میکنید، لازم است آن را در بستهبندیهای مناسبی قرار دهید تا در معرض اکسیژن قرار نگیرد. حتیالامکان زرشک را در فریزر نگهداری کنید تا سالم و باکیفیت باقی بماند. نگهداری از زرشک در فریزر باعث میشود که زرشک رنگ خود را حفظ کند و مانند روز اول تازه بماند. دقت کنید که نگهداری از زرشک در داخل فریزر سبب یخ زدن آن نخواهد شد. پس از این بابت نگران نباشید.
در این مقاله قصد داریم ترفندها و شیوههای نگهداری از زرشک تازه و خشک را برای شما عزیزان شرح دهیم و ترفندهایی را درباره زرشک به شما آموزش دهیم. امیدواریم که مطالب این مقاله برای شما مفید باشد؛ پس تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
شیوه نگهداری از زرشک تازه
برای نگهداری از زرشک تازه میتوانید زرشکها را دانهدانه از شاخههایش جدا کنید و آنها را بشویید و در آبکش بگذارید تا آبش گرفته شود. سپس زرشکهایی را که خشک شدهاند و تمیز هستند، در پاکتهایی بستهبندی کنید و در فریزر قرار دهید تا برای همیشه تازه باقی بمانند. اگر میخواهید زرشک را در ظرف بستهبندی کنید، ترجیحاً زرشکها را در ظرفهایی با جنس شیشه یا چوب بستهبندی کنید. توجه کنید که این ظرفها حتماً دردار باشد تا مانع از رسیدن اکسیژن و فساد غذایی شود.
هرچه زرشک فریزشده را زودتر مصرف کنید، بهتر است؛ چراکه با گذشت زمان زرشک رنگ خود را از دست میدهد و بیکیفیتتر میشود. میتوان گفت زمان استاندارد برای مصرف زرشک نگهداریشده در فریزر حدود ۳ الی ۴ ماه است و پس از آن زرشک سیاه و خشک میشود و کیفیت و طعم بینظیرش را از دست خواهد داد.
طرز نگهداری از زرشک خشک
اگر زرشک خشک در اختیار دارید، برای نگهداری از آن در ابتدا زرشکها را از هرگونه شن و سنگریزه و برگ پاک کنید. سپس آنها را در آب سرد بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه صبر کنید تا زرشکها خیس بخورند و گلولای آنها تهنشین شود و زرشکها بهعلت سبکی روی آب قرار گیرند. حالا زرشکهایی را که روی سطح آب قرار گرفتهاند، جمع کنید و در آبکش بریزید و بشویید. اجازه دهید آب زرشکها خشک شود. پس از اینکه زرشکها خشک شدند، آنها را در پاکتهای مخصوص یا ظروف شیشهای یا چوبی بستهبندی کنید و در فریزر قرار دهید.
ترفندهای نگهداری از زرشک
اگر زرشکها را در معرض نور مستقیم قرار دهیم، در اثر جریان هوا و شدت نور، زرشکها کمرنگ شده یا کدر و سیاه میشوند. همچنین یکی از علتهای خشک شدن زرشک را نیز میتوان قرار دادن زرشک در معرض نور شدید خورشید دانست؛ چراکه آب موجود در زرشک را تبخیر میکند و باعث میشود که زرشک خشک شود.
سعی کنید هر چند وقت یک بار زرشک را در معرض هوا قرار دهید تا دچار کرمزدگی نشود و حتیالامکان زرشک را در کنار حبوبات دیگر نگذارید.
بهترین پیشنهاد برای نگهداری طولانیمدت زرشک، استفاده از ظرف پلاستیکی است؛ چراکه ظروف پلاستیکی عرق نمیکنند و گرمای کمتری را انتقال میدهند.
برای جلوگیری از خشک شدن بیش از حد و سیاهی و کدر شدن زرشکها بهترین روش نگهداری این است که زرشکها را در داخل فریزر قرار دهید تا در طولانیمدت زرشکها تازه و خوشرنگ باقی بمانند.
دقت کنید اگر حجم زیادی از زرشک را در اختیار دارید که قرار است برای مدت طولانی آن را نگهداری کنید، بهتر است از خیس کردن زرشک خودداری کنید؛ زیرا رطوبت باعث میشود که زرشکها کپک زده و خراب شوند. برای نگهداری از حجم زیاد زرشک بهتر است که زرشکها کاملاً خشک باشند؛ ترجیحاً آنها را در کیسهای نخی بریزید و درب کیسه را محکم کنید و در جای خشک و خنک و به دور از تابش مستقیم نور آفتاب قرار دهید تا زرشکها سالم و باکیفیت باقی بمانند.
همانطور که در قسمت بالا اشاره کردیم با گذشت زمان رنگ زرشک تیره شده و اکسید میشود. لازم است برای نگهداری طولانیمدت زرشک حتماً زرشک را بهصورت دانهدانه از شاخه جدا کنید و در کیسههای نایلونی بستهبندی کنید و در فریزر قرار دهید تا از سیاه شدن و خشک شدن آن جلوگیری کرده باشید.
در این مقاله روش نگهداری از زرشک خشک و تازه را برای شما عزیزان شرح دادیم و گفتیم که بهترین روش نگهداری از زرشک تازه و خشک فریز کردن آن است که موجب جلوگیری از فساد زرشکها در زمان نگهداری خواهد شد و همچنین فریز کردن زرشک سبب حفظ تازگی آن نیز میشود.
امیدواریم که مطالب این مقاله به حد کافی برای شما عزیزان مفید بوده باشد و حتماً از این مطالب استفاده کنید.
سپاس که تا پایان این مقاله همراه ما بودید.
همچنین اگر شما نیز روشهای جدیدی را برای نگهداری از زرشک تازه و خشک میدانید برای ما بگویید و نظرات خود را نیز با ما به اشتراک بگذارید.