ارتباط بین مصرف زعفران و جنین
یکی از بحث هایی که همواره برای زنان باردار وجود دارد ،این است که زعفران و سقط جنین حقیقت دارد؟ دلیل این موضوع را شاید بتوان در گذشته دانست، در داستان هایی که از گذشته به جای مانده از گیاه زعفران به عنوان یکی از چیزهایی که برای سقط جنین به کار برده می شود نام برده شده است .
تا به حال تحقیقات متعددی در زمینه ی تأثیر زعفران بر سقط جنین انجام گرفته است،به دلیل این که اغلب پژوهش ها به صورت آزمایشگاهی و بر روی موش ها انجام گرفته اند نمی توان به طور کامل به آن ها تکیه کرد و آن ها را مؤثر دانست. ما در ادامه این مطلب قصد داریم تا تأثیر زعفران بر سقط جنین را مورد بررسی قرار دهیم. اگر شما هم از جمله کسانی هستید که از مصرف زعفران در دوران بارداری استرس دارید تا پایان این مطلب با همراه ما باشید.
مصرف زعفران در دوران بارداری
زعفران یکی از مواد مفید برای بدن است و همچون سایر مواد اگر بیش از حد در یک وعده مصرف شود موجب بروز عوارض جانبی می شود این عوارض جانبی در همه ی اشخاص رخ می دهند و ارتباطی به حامله بودن شخص ندارد. دراصل اینکه مصرف زعفران باعث سقط جنین می شود باوری کاملاً اشتباه است.
اگر در یک وعده بیشتر از 12 گرم زعفران استفاده شود احتمال سقط جنین زیاد می شود در غیر این صورت استفاده زعفران هیچ اشکالی ندارد. مصرف به اندازه زعفران نه تنها هیچ عوارض جانبی برای زنان باردار ندارد بلکه دارای خواصی است که برای زنان باردار مفید هستند. زعفران ضدافسردگی می باشد ، باعث زیاد شدن تولید گلبول های قرمز می شود و عفونت های قارچی را کنترل می کند. در ادامه درباره زعفران و سقط جنین بیشتر خواهیم گفت.
زعفران یه ماده ی عالی برای تأمین کامپرلو، یک مولکول فلاونوئید با خواص آنتی اکسیدان و ضد میکروبی و ضد سرطانی می باشد و همچنین برای درمان بیماری های قلبی و حفظ شادابی پوست لازم است.
در دوران بارداری می توان از دوز های کم و مشخص زعفران به شکل دمنوش و مخلوط در غذا استفاده نمود. اگر زعفران بیشتر از 12 گرم در یک وعده استفاده شود به دلیل اینکه موجب افزایش انقباضات رحمی می شود ریسک زعفران و سقط جنین را زیاد می کند. بهتر است در سه ماه ی اول بارداری زعفران به مقدار کمترمورد استفاده قرار گیرد.
کارشناسان تأکید دارند که مصرف زعفران در حدی که در غذا ریخته شود برای جنین هیچ مشکلی ایجاد نمی کند و ریختن زعفران در غذا باعث سقط جنین نخواهد شد.
بهترین زمان مصرف زعفران برای زنان باردار
ترجیح بر این است که در سه ماهه ی اول بارداری زعفران در دوز بسیارپایین مصرف شود. در سه ماه دوم بارداری خوب زعفران به صورت مخلوط در یک لیوان شیر گرم صبح و شب استفاده شود. زعفرانی که در شیر مخلوط می گردد باید کمتر از یک چهار قاشق غذاخوری باشد.
نمی توان در دوران بارداری زعفران را به صورت کامل حذف نمود چراکه مصرف زعفران به صورت متناسب به حرکت جنین کمک می کند. برخی از متخصصان توصیه می کنند که زنان باردار زعفران را از ماه پنجم بارداری استفاده کنند.
مزایای خوردن زعفران در بارداری
در ادامه این مطلب مهمترین فواید خوردن زعفران در دوران بارداری بررسی میشود.
زعفران به هضم غذا کمک می کند.
با سخت شدن هضم غذا در طول بارداری، مصرف زعفران به عنوان ادویه غذا در دوران بارداری به شما در بهبود هضم کمک میکند. افزودن زعفران در شیر یا فرنی به شما کمک میکند تا از مشکلات گوارشی از جمله یبوست رها شوید.
زعفران به عنوان ماده ضد افسردگی عمل میکند.
زعفران دارای عوامل ضد افسردگی می باشد که نوسانات خلقی و اضطراب را کنترل میکند. این موجب میشود که مادر خوشحال بماند، و بنابراین در پروسه ی رشد جنین هم تاثیر بسیار خوبی داشته باشد.
زعفران به کنترل فشار خون را کمک میکند.
زعفران باعث کاهش فشار خون و جلوگیری از مشکلات فشار خون بالا در طول بارداری کمک میکند.
زعفران باعث بهبود گرفتگی می شود.
با رشد جنین در رحم مادر ، عضلات بدن مادر کشیده شده و فضای کودک را تنظیم میکنند. درطول این مرحله مادر ممکن است درد سختی را در ناحیه پشت و پاها احساس کند که استفاده زعفران می تواند گرفتگی و درد زیادی در پشت، معده و پاها ایجاد کند. استفاده از زعفران در بارداری به میزان متوسط و توصیه شده ، میتواند تحمل این دوره سخت را راحت تر کند.
زعفران موجب حفظ آهن و هموگلوبین می شود.
زنان باردار ممکن است در دوران بارداری دچار کم خونی شوند. به همین خاطر به مادران توصیه میشود که در دوران بارداری غذای سرشار از آهن و مکمل مصرف کنند. استفاده هر روز مقدار کمی زعفران به شما اطمینان میدهد که سطح آهن و هموگلوبین را حفظ کرده و سلامت شما را در دوران بارداری حفظ میکند.
زعفران موجب کاهش ریزش مو می شود.
همانگونه که قبلاً گفتیم، زعفران به حفظ سطح آهن کمک میکند، که موجب کاهش ریزش مو میشود. دریافت مقدار کافی آهن به تغذیه مو از درون کمک خواهد کرد.
زعفران آرام بخش است.
به خاطر تغییرات هورمونی، بزرگ شدن شکم و نفس نفس زدن، احتمال دارد پس از بلند شدن از خواب احساس خستگی شدید کنید. اگر قبل از خواب شیر زعفران استفاده کنید، به شما کمک میکند تا یک خواب آسوده داشته باشید و صبح روز بعد از خواب با احساس بهتر و خوشایند تری بیدار شوید.
زعفران باعث درخشندگی پوست شما می شود.
اکثر مادران در طول بارداری به دلیل تغییرات هورمونی، تغییراتی در کیفیت و ظاهر پوست خود تجربه میکنند. از بین بردن جوشها و رنگدانهها از موضوعات متداول در این دوران است. استفاده ی منظم زعفران مشکلات پوستی را برطرف کرده و رنگ پوست را شفاف می کند.
زعفران شما را مقابل آلرژی و عفونت ایمن میکند.
دوران بارداری می تواند سیستم ایمنی بدن شما را ضعیف کند. استفاده منظم زعفران در طول بارداری به شما اطمینان میدهد که به دلیل تغییرات آب و هوا و دیگر عفونتهای عمومی از آلرژی و عفونت مصون هستید.
- با توجه به نکات گفته شده بهتر است زعفران در سه ماهه ی اول باردارییعنی تا هفته پنجم بارداری استفاده نشود. در ادامه بارداری نیز باید زعفران مرغوب و باکیفیت استفاده شود و نباید از زعفران های فاقد بسته بندی و تاریخ مصرف استفاده نمود.
- آن نوع از زعفران ها نه تنها عطری ندارند بلکه ممکن است با مواد بی کیفیت دیگری ترکیب شده باشند که برای جنین خطرناک باشد. این که زعفران صد در صد موجب سقط جنین می شود هنوز تائید نشده است اما پژوهش های انجام شده نشان می دهند که مصرف زعفران در سه ماهه ی اول بارداری اگر بیشتر از 12 گرم استفاده شود ریسک سقط جنین را بالا می برد.