نحوه صحیح استفاده و دم کردن زعفران
یکی از گران ترین ادویه هایی که در جهان مورد استفاده قرار می گیرد زعفران می باشد. اگر شما می خواهید از این ادویه خاص و بی نظیر استفاده کنید باید به خوبی در مورد روش های دم کردن زعفران آگاهی خود را افزایش دهید. رنگ و بوی زعفران بسیار خاص می باشد و به همین دلیل است که غذاهای شما با استفاده از این ادویه بسیار خوشمزه می شود. ادویه زعفران در بیشتر غذاهای ایرانی و همچنین غذاهای هندی مورد استفاده قرار می گیرد. برای اینکه طعم و بوی آن را تا حد بسیار زیادی بتوانید افزایش دهید باید در مورد روش های صحیح دم کردن آن اطلاعات بیشتری به دست آورید.
شما پیش از اینکه به خوبی در مورد روش های دم کردن زعفران اطلاعات لازم را به دست آورید باید بدانید که بهترین زعفران چه ویژگی هایی دارد. زمان خرید بهترین زعفران باید آن دسته از زعفران هایی را خریداری کنید که زردی کمتری دارند. در این صورت غذاهای شما بسیار خوشمزه و خوشبو می شود. برخی از افرادی که زعفران های بی کیفیتی را خریداری می کنند نمی توانند غذاهای خوشمزه ای طبخ کنند و طعم و بوی زعفران را درون غذا احساس نمی کنند. بنابراین بسیار مهم است که شما در مورد شیوه شناخت زعفران تقلبی و اصلی اطلاعات کافی داشته باشید.
روش های دم کردن زعفران :
یکی از مهمترین نکاتی که شما زمان دم کردن زعفران باید به آن دقت داشته باشید این است که زعفران را به خوبی آسیاب کنید. در صورتی که زعفران را به خوبی آسیاب و پودر کنید رنگ دهی بسیار بیشتری از آن به دست می آورید. برخی از افراد شاید از قند و شکر برای آسیاب کردن زعفران استفاده کنند که این روش اصلا نیازی نیست انجام شود. اگر هم از این روش استفاده کردید باید زعفران بیشتری را مورد استفاده قرار دهید. روش هایی که برای دم کردن این ادویه گران قیمت وجود دارد متنوع می باشد و شما می توانید هر یک از آنها را که بیشتر مایل هستید را برای دم کردن انتخاب کنید. برخی از مهمترین روش های دم کردن که بهتر است به خوبی با آنها آشنایی داشته باشید عبارت است از :
-
استفاده از آب جوش :
در روش اول شما می توانید مقداری از زعفران پودر شده را درون استکان بریزید و پس ازی آن هم مقداری آب جوش روی آن ریخته تا دم بکشد. قوری های مخصوصی برای دم کردن و ریخت پودر زعفران وجود دارد که شما می توانید آنها را مورد استفاده قرار دهید. اگر شما درون این قوری ها زعفران و آب جوش را بریزید می توانید قوری را روی کتری و یا قابلمه ای که برنج روی آن دم می کشد بگذارید. در این صورت زعفران هم به آرامی دم کشیده می شود. این روش یکی از روش هایی می باشد که بسیاری از خانم ها از آن استفاده می کنند. در واقع محبوبیت این روش نسبت به روش دیگر بیشتر است. البته که باید بدانید به دلیل رنگ دهی روش دیگری که بیان خواهیم کرد، بیشتر افراد امروزه از آن روش هم استفاده می کنند.
-
استفاده از تکه یخ :
یکی از دیگر روش های مهمی که برای دم کردن زعفران مورد استفاده قرار می گیرد این است که تکه یخی را روی زعفران بیندازید. در واقع باید بدانید رنگ دهی زعفران با استفاده از این روش بسیار بیشتر می باشد. بعد از اینکه زعفران خود را به خوبی آسیاب کردید درون ظرفی بریزد و دو الی سه تکه یخ هم روی آن بیندازید. استفاده از این روش موجب می شود که زعفران کیفیت بهتری از خود نشان دهد. در واقع به همین دلیل است که بسیاری از افراد امروزه از ای روش برای دم کردن این ادویه استفاده می کنند. البته که باید بدانید زمان رنگ دهی و دم کشیدن در این روش نسبت به روش دیگری که بیان کردیم تا حدودی بیشتر است. بنابراین شما باید بیشتر صبر کنید تا زعفران دم بکشد.
-
روش ترکیبی آب جوش و یخ :
اگر شما می خواهید به صورت عجله ای زعفران خود را دم بیندازید تا از آن استفاده کنید، بهتر است که از روش ترکیبی آب جوش و یخ استفاده نمایید. البته که شما باید بدانید این روش به جز زود دم کشیدن مزیت دیگری هم دارد، شما با استفاده از این روش رنگ دهی بسیار بیشتری را از زعفران دریافت می کنید. در این روش دم کردن زعفران باید زعفران آسیاب شده خود را درون فنجان بریزید و سپس مقداری آب جوش را روی آن ریخته تا رنگ دهد. بلافاصله بعد از ریخت آب جوش تکه ای یخ هم روی آن بریزید و آن را در جای گرم قرار دهید. قرار دادن یخ درون زعفران و آب جوش موجب می شود که زعفران دچار شک شده و رنگ بیشتری دهد. همچنین شما باید بدانید که با استفاده از این روش شفافی زعفران را هم تا حد بسیار زیادی افزایش خواهید داد.
نکاتی در مورد دم کردن زعفران :
شما در مورد هر یک از شیوه های طبخ و آماده سازی مواد غذایی باید به برخی از نکات دقت داشته باشید. از آنجایی که زعفران یکی از ادویه های گران قیمت می باشد باید برای دم کردن آن به خوبی برخی از نکات را در نظر بگیرید. در این صورت کیفیت و رنگ دهی بهتری را از این محصول دریافت می کند. برخی از نکاتی که زمان دم کردن زعفران ا باید به آنها دقت داشته باشید تا بهترین زعفران را دم کنید عبارت می باشد از :
- هرگز میزان آبی که درون فنجان زعفران می ریزید نباید بیشتر از خود زعفران آسیاب شده باشد، چرا که در این صورت حالت آبکی پیدا می کند و رنگ دهی آن هم کاهش پیدا خواهد کرد.
- اگر میزان و اندازه زعفران دم کشیده شما زیاد شد باید آن را درون فریزر بگذارید تا بتوانید دوباره از آن استفاده کنید.
- سعی نمایید که همیشه به میزان مورد نیازتان زعفران را آسیاب کنید. در این صورت عطر و بوی زعفران اصلا از دست نمی رود.