مربای زرشک بهدلیل طعم ملسی که دارد، بسیار خوشمزه و پرطرفدار میباشد. مربای زرشک را اغلب بهعنوان صبحانه یا میانوعده استفاده میکنند که بسیار مغذی است. مربای زرشک را میتوانید به همراه کره، خامه یا پنکیک صبحانه استفاده کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید. بعضی از افراد بسته به ذائقهای که دارند، مربای زرشک را بهعنوان دسر استفاده میکنند و پس از خوردن غذا یک یا دو قاشق از آن را میل میکنند.
زرشک در فصل پاییز بهصورت تازه موجود میباشد. در فصول دیگر سال فقط میتوانید زرشک خشک تهیه کنید. همانطور که میدانید، زرشک خواص بسیار زیاد و شگفتانگیزی دارد که از خواص زرشک میتوان به پیشگیری و بهبود دیابت، سلامت قلب، سلامت و سمزدایی کیسه صفرا و کبد، درمان اسهال و بهبود عملکرد دستگاه گوارش اشاره کرد.
زرشک یکی از بهترین منابع برای تأمین ویتامین C و انواع ویتامین B مانند تیامین است. زرشک سرشار از مواد معدنی مثل روی است که مصرف آن برای بدن ضروری میباشد.
همانطور که اشاره کردیم، مربای زرشک یکی از مرباهای پرخاصیت و بسیار خوشمزه و خوشرنگولعاب ایرانی میباشد. در این مقاله قصد داریم طرز تهیه مربای زرشک را به شما عزیزان آموزش دهیم و یک سری نکات مهم در درست کردن مربای زرشک را نیز برای شما عزیزان خاطرنشان کنیم. امیدواریم که مطالب ارائهشده در این مقاله برای شما مفید باشد و حتماً این مربای خوشمزه را درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید. هنگامی که نتیجه کار را ببینید، بیشک از زمانی که برای تهیه این مربا صرف کرده بودید، پشیمان نخواهید شد.
مربای زرشک با زرشک تازه
برای درست کردن این مربای خوشمزه، لازم است زمان زیادی را صرف کنید و حوصله کافی برای پخت و تهیه این مربا به خرج دهید تا نتیجه کار یک مربای خوشمزه برای شما و خانوادهتان باشد.
در این بخش از مقاله، طرز تهیه مربای زرشک با زرشک تازه را بهصورت کامل و با ذکر نکات ریز برای شما عزیزان شرح میدهیم.
شاید این رسپی مربای زرشک با دستورهای دیگر این مربا متفاوت باشد؛ اما در نهایت، همه این روشها یک مربای بسیار خوشمزه را آموزش خواهند داد.
در ابتدا برای تهیه مربای زرشک با زرشک تازه، ابتدا باید زرشکها را بهخوبی پاک کنید و از هرگونه سنگ و شن پاکیزه سازید.
سپس زرشکها را در آب بریزید تا با این کار خاک و برگ آن زیر آب رفته و زرشکها بهدلیل سبک بودن روی آب بیایند تا بتوانید بهراحتی زرشکها را جدا کنید. سپس زرشکها را بشویید و در آبکش بریزید تا آب آن برود و خشک شود.
پس از انجام مراحل بالا زرشکها را در ظرفی بریزید و شکر را بهصورت لایهلایه روی زرشکها بپاشید.
پس از اینکه شکر را بهصورت لایهلایه روی زرشکها ریختید، لازم است که این ترکیب را به مدت ۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا آب بیندازد.
نکته: لازم است بدانید که مدتزمان ۴ ساعت، یک بازه زمانی تقریبی برای آب انداختن زرشک میباشد؛ پس ممکن است زرشک شما در مدتزمان کوتاهتر یا طولانیتری آب بیندازد.
در ادامه باقیمانده شکری را که از قبل پیمانه کرده بودید، روی حرارت بگذارید. حالا حدود ۵ لیوان آب را به ترکیب موردنظر اضافه کنید و شروع به هم زدن این ترکیب کنید تا زمانی که شکر کاملاً در آب حل شود. برای انجام این مرحله و قوام یافتن این ترکیب حدوداً ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان لازم است.
زمانی که شکر بهطور کامل در آب حل شد و ترکیب آب و شکر به غلظت مناسبی رسید، مخلوط زرشک و شکر را که از قبل برای استراحت در یخچال قرار داده بودیم، به ترکیب آب و شکر غلیظشده اضافه میکنیم و بهآرامی هم میزنیم تا کاملاً با هم مخلوط شوند.
حالا حرارت گاز را کم کرده و به مدت ۱۰ دقیقه اجازه میدهیم تا مربا به غلظت موردنظر برسد و قوام کافی پیدا کند.
زمانی که مربا غلیظ شد، میتوانید مقداری وانیل به آن اضافه کنید تا مربا خوشعطر شود. برای هم زدن مربا میتوانید از یک قاشق چوبی استفاده کنید.
سپس شعله اجاقگاز را خاموش کنید و اجازه دهید تا مربا سرد شود. پس از سرد شدن، مربا را در ظرف دردار بریزید و در داخل یخچال نگهداری کنید.
مربای زرشک با زرشک خشک
آمادهسازی مربای زرشک با زرشک خشک نسبت به زرشک تازه زحمت کمتری دارد و همچنین میتوانید در هر فصلی از سال این مربای خوشمزه را درست کنید.
برای تهیه مربای زرشک با زرشک خشک، ابتدا زرشکها را بهخوبی پاک و تمیز کنید و سپس برای جدا شدن سنگریزهها، شن، خاک و برگها زرشکها را در آب بریزید تا روی آب قرار گیرند؛ سپس آنها را جدا کنید و در آبکش بهخوبی بشویید و بگذارید تا آب آن برود.
حالا زرشکها را حدوداً با ۲۰۰ گرم شکر مخلوط کنید و حدود ۶ ساعت این ترکیب را در یخچال قرار دهید تا شکر بهخوبی به خورد زرشکها برود.
حالا آب و شکر را با یکدیگر مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید و بهصورت پیوسته هم بزنید تا شکر بهخوبی در آب حل شود و مخلوط آب و شکر به غلظت مناسبی برسد.
دقت داشته باشید که در زمان تهیه این مایع که همان شهد شکر میباشد، مایع باید به اندازه کافی قوام پیدا کند تا آب اضافی در شهد مربا خارج شود و باعث کپک زدن مربا نشود.
حالا به مخلوط آب و شکر زرشکها را اضافه کنید و زمان بگیرید که حدود ۲ دقیقه بیشتر نشود؛ زیرا جوشیدن بیشتر از ۲ دقیقه زرشکها سبب میشود که مربای خوشرنگولعابی نداشته باشید. در مرحله آخر وقتی ظرف را از روی حرارت برداشتید، میتوانید برای طعم بهتر مربا به آن هل یا وانیل اضافه کنید.
نکات مهم در درست کردن مربای زرشک
- اولین نکتهای که در تهیه مربا زرشک باید به آن توجه کنید، این است که محتویات درون ظرف را زیاد هم نزنید تا زرشکها له نشوند و شکل خود را حفظ کنند.
- اگر شهد شکری که برای مربای زرشک آماده میکنید، بیشازحد بجوشد، باعث شکرک زدن مربای زرشک خواهد شد.
- اگر شهد شکری که برای مربای زرشک آماده میکنید، به غلظت کافی نرسد و آب اضافی در شهد وجود داشته باشد، میتواند باعث کپک زدن مربای شما شود.
- اگر طعم وانیل را نمیپسندید، میتوانید بهجای وانیل از هل استفاده کنید.
- یکی از راز و رمزهای ماندگاری بیشتر مربا این است که مربا را داخل ظرف شیشهای بریزید و به مدت ۵ ساعت بهصورت وارونه بیرون از یخچال قرار دهید. با انجام این کار در واقع در شیشه مربا را آببندی کردهاید.
- ترجیحاً برای پخت مربای زرشک بهتر است از ظروف لعابی یا ظروف شیشهای استفاده کنید.
- مربای زرشک ذاتاً دارای بوی شیرینی است. معمولاً توصیه میشود در این مربا از گلاب استفاده نکنید؛ زیرا بوی شیرین مربا را بیشتر خواهد کرد که ممکن است موردپسند بعضی از افراد قرار نگیرد.
- همانطور که میدانید زرشک میوهای با طعم ترش است و در مربای زرشک بهدلیل اضافه کردن شکر، طعم مربا ملس میشود. بهتر است در این مربا از آبلیمو استفاده نکنید. برای شیرینتر شدن مربای زرشک میتوانید از شکر بیشتری استفاده کنید که کاملاً سلیقهای است و بستگی به ذائقه شما و خانوادهتان دارد.
- مربای زرشک کمی با سایر مرباها فرق میکند و بهمحض پختن، آماده سرو کردن و مصرف نیست. این مربا حداقل باید به مدت دو روز در یخچال بماند تا قابلاستفاده شود.
- کفهای سفیدی را که روی مربا جمع میشوند، بردارید؛ چراکه باعث میشوند شهد مربا شفافیت خود را از دست بدهد و کدر شود.
- زعفران یکی دیگر از طعمدهندههای مربای زرشک است که در صورت تمایل میتوانید آن را دم کنید و پس از اینکه مربا خنک شد به آن اضافه کنید.
در این مقاله دستور پخت مربا زرشک با زرشک تازه و خشک و یک سری نکات مهم در درست کردن مربا زرشک را به شما عزیزان آموزش دادیم. امیدواریم که این مربای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی را درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید. سپاس که تا پایان این مقاله همراه ما بودید.